به گزارش خبرگو ، مصطفی کواکبیان گفت: در روزهای گذشته قرار بود که تلگرام تعیین تکلیف شود اما کسی قولی مبنی بر اینکه تلگرام تا فردا رفع فیلتر شود به کمیسیون امنیت ملی نداد و من چنین چیزی نشنیدم.
در حالیکه ایلنا ادعا کرده که ابوالفضل حسن بیگی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از قول مساعد مسئولان مربوطه برای رفع فیلتر تلگرام امروز (پنجشنبه) در جلسه این کمیسیون خبر داده است، محمدابراهیم رضایی، دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به همان رسانه گفته است: من در جلسه کمیسیون امنیت ملی چنین چیزی را نشنیدم. شاید این خبر را به صورت خصوصی به آقای حسن بیگی گفتهاند.
یکی دیگر از اعضای کمیسیون شوراها و امور داخلی هم که تمایلی نداشت نامش فاش شود گفت: از صحت ادعای رفع فیلتر تلگرام صبح پنجشنبه خبر ندارم. چشمم هم آب نمیخورد که تلگرام رفع فیلتر شود؛ از مدتها قبل دنبال بهانه برای فیلترکردن این پیامرسان بودند.
بعد از فیلترشدن تلگرام، بازار تحلیلها و مصاحبهها و حتی شایعات حسابی داغ شد. چندان هم دور از انتظار نبود؛ تلگرام بیش از ٤٠میلیون کاربر ایرانی دارد.
پروانه مافی، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی بعد از ادامهدارشدن فیلترینگ تلگرام خبر از استیضاح آذری جهرمی، وزیر ارتباطات داد با اینکه محمد محمودی شاهنشین، عضو دیگر این کمیسیون گفت: چنین موضوعی در کمیسیون ما مطرح نشده است و شاید خانم مافی نظر شخصی خود را اعلام کرده است.
محمودی شاهنشین در مصاحبه دیگری با «پولنیوز» فیلترینگ تلگرام را به بستن اتوبان همت به خاطر تخلف چند ماشین تشبیه کرده و ادامه داد: نمیتوان شبکهای مثل تلگرام را به روی مردم بست. من فکر میکنم فیلترینگ تلگرام موقتی بوده و این پیامرسان قطعا رفع فیلتر میشود.
امروز تلگرام در جامعه ما صرفا جنبه تفریحی ندارد و به یک پیامرسان چندجانبه تبدیل شده است. جنبههایی مانند کسبوکار، اطلاعرسانی، کاهش هزینهها و... جنبههای بسیار مهم و تأثیرگذار تلگرامند.
حالا که نمایندگان مجلس کنونی، برخلاف مجلس قبل، جسته و گریخته با فیلترینگ مخالفت میکنند، باید دید در این میان نقش مجلس و دولتها چیست؟ استیضاح وزیر؟
وزیر ارتباطات جوان ایران که امروز زمزمه استیضاحش بلند شده، با همه اما و اگرهایی که از پیش پشت سر خود داشت، در مدت کوتاهی که وزارتخانه را تحویل گرفته کم گردوخاک نکرده است؛ از افشای نام کمفروشان اینترنتی گرفته تا شروع انقراض سرویس اینترنت حجمی.
این سوی ماجرا هم کارگروهی معروف ایستاده که نباید آن را دست کم گرفت؛ کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، محفلی است با ١٣ عضو دولتی و غیردولتی که برای فیلترینگ یا رفع فیلترینگ سایتها یا پیامرسانها و... در کشور تصمیم میگیرد. کارگروهی که براساس خبرهای غیررسمی واعظی، وزیر اسبق ارتباطات، تا آنجا که میشد برای شرکت در جلسههای آن طفره میرفت اما این کارگروه برای چه کسی توضیح و به کدام نهاد پاسخ میدهد؟
حقیقت ماجرا این است که مجلس وظیفه دارد برای کمک به دولت و تسریع روند رفع فیلترینگ تلگرام و شبکههای مشابه دست به کار شود. کار مجلس هم راه انداختن یک موج سیاسی است و آنچه از دست نمایندگان مردم برمیآید، توضیح خواستن از وزیر ارتباطات است.