به گزارش خبرگو ،«منصوره زوارئیان» افزود: کشور کره جنوبی، یکی از تامین کنندگان اصلی قطعات صنعتی، مجتمع های پالایشگاهی، پتروشیمی، نیروگاهی و زیر ساختی و همچنین یکی از تامین کنندگان قطعات یدکی و مجموعه های اصلی خودرو بوده و از خریداران اصلی نفت خام و میعانات گازی و محصولات پتروشیمی کشورمان محسوب می شود در نتیجه روابط تجاری کشورمان با کره جنوبی از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی با بیان این که در 9 ماهه امسال سه هزار و 31 میلیون دلار صادرات به این کشور داشتیم گفت: مجموع واردات از این کشور 2 هزار و 418 میلیون دلار بوده است.
زوارئیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که صادرات به این کشور در این مدت از نظر ارزشی30 درصد و از نظر وزنی36 درصد رشد داشته است، گفت: بیشترین میزان رشد صادرات مربوط به صادرات فورآلدئید، کوپلیمرهای آکریلونیتریل- بوتادین-استیرن، سنگ گچ، اسلاک واکس، سیمان سفید، کف پوش ها و خرما است.
سازمان توسعه تجارت، واردات از کره جنوبی از لحاظ ارزشی 4 درصد و به لحاظ وزنی با 13 درصد کاهش روبه رو بوده است.
رئیس میز کشورهای صنعتی جدید و نوظهور سازمان توسعه تجارت ایران با بیان این که حجم تجارت بین 2 کشور در 9 ماه یاد شده پنج هزار و 449 میلیون دلار بوده است، افزود: اطلاع رسانی ضعیف از ظرفیت ها و واقعیت های اقتصادی ایران در کره جنوبی، مشکلات مرتبط با سیستم های حمل و نقلی ، نبود رایزن بازرگانی ایران در این کشور و نیز کمبود مزیت کالاهای ایرانی به دلیل بالا بودن قیمت تمام شده کالا در ایران و نرخ پایین تعرفه کره جنوبی برای سایر کشورهای عضو WTO از مهمترین موانع پیش رو برای توسعه صادرات کشورمان به این کشور محسوب می شود.
بر پایه آخرین آمار ارائه شده توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران، طی هشت ماه امسال بهبود عملکرد صادرات غیر نفتی در آبان ماه آشکار شد.
مجموع صادرات غیرنفتی ایران در مدت این گزارش به 28 میلیارد و 488 میلیون دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه پارسال به میزان 1.21 درصد کاهش یافت و این رقم در ماه گذشته 2.17 درصد بود.
ارزش صادرات غیرنفتی ایران در آبان ماه امسال نسبت به مهرماه یک درصد رشد یافت و همچنین متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی نیز در مدت یادشده به 363 دلار رسید که 8.04 درصد افزایش داشت.
بر این اساس طی هشت ماه امسال ( منتهی به آبان ) به میزان 32 میلیارد و 419 میلیون دلار انواع کالا وارد کشور شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 17.52 درصد افزایش داشت.
ساماندهی واردات و صادرات از بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی است که در سال 1392 ابلاغ شد.