به گزارش خبرگو ،تولیدکنندگان ایرانی هم اکنون سالانه ٢٠٠ میلیون دلار دارو و تجهیزات پزشکی به دیگر کشورها صادر می کنند و در مقابل 1.1 میلیارد دلار دارو و تجهیزات پزشکی وارد کشور می شود.
بر اساس چشم انداز 1404، تراز تجاری دارو و تجهیزات پزشکی باید تا سال 1404 مثبت شود که در این ارتباط، حدود ٢ هزار میلیارد تومان در 2 سال اخیر در کشور سرمایه گذاری شده است.
با توجه به اینکه کشورهای آفریقایی بازار قابل توجهی برای محصولات ایرانی به شمار می آید، ورود به این بازار می تواند مسیر دستیابی به هدف چشم انداز 1404 را تسهیل کند.
«مرتضی دیلان» رایزن بازرگانی ایران در کنیا در این خصوص معتقد است: کشورهای شرق آفریقا بازار مناسبی برای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران هستند.
وی اضافه کرد: عمده واردات دارو به کشورهای شرق آفریقا به خصوص کنیا، داروها و تجیزات سرمایهای و مصرفی هندی و چینی است که بر اساس اذعان مسئولان و متولیان این کشور، اکثر این محصولات نامرغوب است و کیفیت مناسبی ندارند.
رایزن بازرگانی ایران در کنیا با اشاره به واردات 500 میلیون دلاری دارو به کشور کنیا در سال 2016، افزود: شرکتهای داروسازی ایرانی با توجه به کیفیت بالای داروها و تجهیزات پزشکی ایرانی، میتوانند با استفاده از شرایط حاکم بر واردات در اتحادیه کشورهای شرق آفریقا - که شامل حقوق و عوارض گمرکی صفر درصد است - حضوری مستمر و موفق در این بازار داشته باشند.
مهمترین راهکار ورود به بازار 160 میلیون نفری شرق آفریقا، ثبت شرکت و ثبت داروها در وزارت بهداشت است و اکثر داروهای آنتیبیوتیک قابلیت فروش در این بازار را دارد.