نتایج کاهش ۳۰درصدی اعتبارات صندوق بیمه حمایت از کشاورزان چه خواهد بود؟

فعالیت های بخش کشاورزی به شدت تحت تاثیر عوامل طبیعی و جوی قرار دارد. تولیدکنندگان این بخش همواره با خسارات غیر قابل پیش بینی حوادث قهری و بلاهای طبیعی روبه رو هستند و بقای فعالیت اقتصادی آن ها در خطر است، از این رو پایداری فعالیت های کشاورزی نیازمند حمایت های جدی از تولیدکنندگان است.

 

به گزارش خبرگو ،به گزارش اقتصاد آنلاین، در بین روش های مختلف حمایتی ، بیمه کشاورزی به عنوان راه حل مناسب مورد تاکید و توجه جدی کشورهای پیشرو در بخش کشاورزی است. در ایران نیز پس از تصویب قانون بیمه محصولات کشاورزی درسال1363، صندوق بیمه محصولات کشاورزی با هدف حمایت از بخش کشاورزی تشکیل و شروع به فعالیت کرد. اما، از زمان تشکیل این صندوق تا امروز نتوانسته است اعتماد کشاروزان را برای بیمه محصولات جلب کند. کشاورزان با وجود وقوع مستمرحوادث غیرمترقبه در سال های اخیر به دلیل تغییرات اقلیمی رغبتی برای بیمه محصولات کشاورزی و عضویت در صندوق بیمه محصولات کشاورزی ندارند.

کارشناسان دلایل متعددی را برای عدم استقبال کشاورزان از بیمه کشاورزی بیان می کنند که از مهمترین این دلایل؛ متعهد نبودن صندوق بیمه کشاورزی در برابر همه حوادث، تحت پوشش قرار نگرفتن همه محصولات کشاورزی ، حاضر نشدن به موقع کارشناسان بیمه در محل اراضی کشاورزان پس از حوادث برای ارزیابی خسارت های وارده به کشاورزان، انتخاب مزارعی کمتر خسارت دیده به عنوان جامعه هدف و تعمیم آن به کل منطقه، عدم پرداخت به موقع خسارت ها و طولانی شدن روند پرداخت خسارت ها و مهم تر از همه ناکافی بودن میزان خسارتی که به ازای هرهکتار به کشاورزان توسط صندوق بیمه کشاورزی پرداخت می شود را می توان برشمرد.

بررسی اقتصاد آنلاین نشان می دهد؛ خسارتی که صندوق بیمه کشاورزی به کشاورزان آسیب دیده از حوادث قهری و بلاهای طبیعی پرداخت می کند معمولا ۱۰ درصد هزینه های تولید کشاورزان در هر هکتار را پوشش می دهد که بسیار ناچیز و غیر قابل اتکا است.

با این شرایط به نظر می رسد باید به کشاورزان حق داد که انگیزه ای برای عضویت در صندوق بیمه کشاورزی و بیمه محصول خود نداشته باشند.

صندوق بیمه کشاورزی در پاسخ به دلایل ضعف های مطرح شده و انتقادات شدید از عملکرد این صندوق؛ ناکافی بودن اعتبارتی که در اختیار آن ها قرار می گیرد، را عنوان می کند. مسئولین این صندوق همواره اعلام کرده اند که ؛ اگر به میزان کافی اعتبار تامین شود تمام نقاط ضعف صندوق بیمه کشاورزی قابل رفع است.

ناکافی بودن اعتبارات صندق بیمه و نتایج منفی آن درحالی است که در بودجه سال 97 نیز اعتبارات صندوق بیمه حمایت از کشاورزان 30 درصد دیگر کاهش داشته است. کاهش اعتبار صندوق بیمه کشاورزی به معنی کاهش میزان حمایت از بخش کشاورزی است و رها کردن قشری از جامعه به حال خود که بیشترین آسیب را از تغییر اقلیم متحمل می شوند.با این اوصاف به نظر می رسد کشاورزان باید بیش از گذشته خود را برای سال زراعی سخت تر آماده کنند.

منبع:اقتصاد آنلاین

اصلاح شده یکشنبه, 17 دی 1396 11:55

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top