به گزارش خبرگو ،کدهای دستوری (USSD) یک روش ارسال پیام به شمار می رود که پیغام های آن همواره بین یک «* و #» قرار دارند و بدین ترتیب از شمارههای تلفن تمیز داده میشوند.
یکی از مزیت های مهم این کدهای دستوری کاربری آن بدون استفاده کردن از اینترنت است؛ این ویژگی موجب شده تا محبوبیت زیادی بین مردم ایران پیدا کند. این کدها برای استفاده های مختلفی چون نقل و انتقالات مالی ، پیگیری حساب ، خرید شارژ و پرداخت قبوض استفاده می شوند.
علاوه بر اپراتورهای تلفن همراه که از کدهای دستوری برای خرید شارژ و پرداخت قبوض مشتریان استفاده می کنند، در سال های اخیر شرکت های پرداخت متعددی نیز بر بستر همین کدها در ایران شکل گرفته اند.
بانک مرکزی چندی پیش در بخشنامه ای اعلام کرد که حذف مبادلات مالی از کدهای دستوری قرار است از 15 بهمن ماه اجرایی شود.
اعلام این تصمیم واکنش هایی را بین کسب و کاران حوزه پرداخت و اپراتورهای تلفن همراه داشت که معتقد بودند این کار، فعالیت های آنها را تحت تاثیر قرار می دهد و از این رو طی هفته گذشته رسانه ها از رایزنی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با بانک مرکزی برای تعویق در اجرای این تصمیم خبر دادند.
با این حال بانک مرکزی با اتکا بر اینکه این کدهای دستوری امنیت لازم را برای نقل و انتقال های مالی ندارند، بر حذف مبادلات مالی از کدهای دستوری اصرار دارد.
در این پیوند ناصر حکیمی معاون فناوری های نوین بانک مرکزی روز جمعه اعلام کرد: این کار برای حرکت به سمت مسیرهای امن تر تراکنش ها و ایمن سازی نقل ئو انتقال های مالی مردم است.
وی گفت: زمانی که یک کد دستوری را وارد می کنید، شماره کارت و رمز آن به صورتی که خوانده می شود در سیستم ها ذخیره می شود؛ در برخی از مسیرها در ابتدای توسعه این خدمات، از مسیرهایی استفاده شد که به طور ساده تراکنش ها را مبادله می کرد ولی در دو سال اخیر بسترهای امن ایجاد شده است.
معاون فناوری های نوین بانک مرکزی با بیان اینکه در حدود یک سال و نیم پیش اقدامی برای امن سازی مسیرها انجام دادیم، گفت: اقدام دوم رمزنگاری مبدا تا مقصد بود و قرار است در دو فاز انجام شود.
بنا بر اعلام پژوهشکده پولی و بانکی، حکیمی درباره رمزنگاری مبدا تا مقصد تراکنش ها اظهارداشت: این به معنی این است که انتقالی از سرویس مسیرهای کنونی به مسیرهای جدید صورت می گیرد؛ در حقیقت اقدامی مانند اپلیکیشن هایی که روی گوشی شما نصب می شود اتفاق بیفتد و ما حرکت به سمت مسیرهای امن تر برای تراکنش را در نظر گرفته ایم.
وی همچنین درباره افزایش زمان واریز وجه بعد از تراکنش ها نیز گفت: این کار برای جلوگیری از خطرها، پولشویی و مبارزه با کلاهبرداری صورت گرفته است.
حکیمی توضیح داد: مطابق با استانداردها، چند ساعتی بین زمانی که کارت را می کشید تا زمانی که وجه به حساب ذی نفع واریز می شود زمان در نظر گرفته شده که سامانه ها بتوانند تراکنش های مشکوک را شناسایی کنند.
معاون فناوری های نوین بانک مرکزی ادامه داد: همچنین در صورتی که فردی احساس کرد تا به طور غیرمجاز از حسابش برداشت شده یا می شود، فرصت داشته باشد تا بتواند سریع تر این موضوع را پیگیری کند.