به گزارش خبرگو ،سید وحیدرضا ابطحی اظهار کرد: براساس بررسیهای صورت گرفته، از قیمتی که مصرف کننده برای هر کیلوگرم میوه پرداخت میکند نهایتا ۲۵ تا ۳۰ درصد سهم باغداران و تولیدکنندگان است و بقیه آن به جیب دلالان و واسطهها میرود یا اینکه هزینه رسیدن این محصول از مبدأ تولید تا بازار مانند سورتینگ، حمل و نقل و غیره است.
وی گفت: اگر به عنوان مثال پرتقال کیلویی ۳۰۰۰ تا حدود ۶۰۰۰ تومان به دست مصرف کنندگان میرسد، سهم باغداران از آن کمتر از ۱۰۰۰ تومان و حتی در برخی موارد حدود ۸۰۰ تومان است.
مدیرعامل اتحادیه باغداران تصریح کرد: این وضعیت بازار میوه نشان میدهد که برای بازار میوه از زمانی که از دست باغدار خارج میشود تا به دست مصرف کننده میرسد، فکری کنیم، چراکه این فاصله زیاد اصلا غیرمنطقی نیست و همه در این نابهسامانی نقش دارند.
ابطحی اظهار کرد: تشکلهای بخش خصوصی نیز در ایجاد نکردن زنجیره واحد و منسجم در بازار میوه نقش دارند، چراکه تشکلهای تولیدی خوب کار نکردند و میتوانستند با عرضه مستقیم بخش مهمی از بازار را در اختیار بگیرند تا تولید کننده و مصرف کننده تا این حد متضرر نشوند. البته یکی دیگر از دلایلی که چنین مشکلاتی را در بازار به وجود آورده، نبود میدان مرکزی میوه و ترهباری دیگر است که انحصاری را در این زمینه ایجاد کرده و شرایط نامناسبی برای تولید کننده و باغدار به وجود آورده است که باید در این زمینه تدبیری اندیشیده شود.
براساس اظهارات این مقام مسئول و قیمتهای رسمی بانک مرکزی و مشاهدات خبرنگار ایسنا از بازار میوه و ترهبار، سهم تولید کنندگان از قیمت هر کیلوگرم میوه در جدول زیر مشخص شده است که براین اساس حداکثر میزان آن به توت فرنگی گلخانهای به عنوان گرانترین میوه در بازار با ۴۸۶۰ تومان و کمترین آن به هندوانه به عنوان ارزانترین میوه با ۶۶۶ تومان بر میگردد.